Nolix.ru

пʼятницю, 15 лютого 2013 р.

ПДВ і компенсація плати за землю у складі орендної плати за об'єкт нерухомості


Якщо орендодавець - суб'єкт господарювання (не бюджетна організація), то сума компенсації податку на землю під об'єктом нерухомості в складі орендної плати включається в базу оподаткування згідно Податкового кодексу. Плата за землю є загальнодержавним податком. Відповідно і
податок на землю як складова частина плати за землю є загальнодержавним податком. Сума компенсації орендної плати за землю не державної (комунальної) власності під здаються в оренду об'єктом нерухомості, яка входить до складу орендної плати за об'єкт нерухомості, теж включається орендодавцем до бази оподаткування.
   
   З 01.07.12 р. НК доповнено нормою, в якій сказано, що якщо орендодавець - бюджетна організація, то до бази оподаткування не включається сума компенсації витрат на утримання переданого в оренду нерухомого майна та комунальних послуг та енергоносіїв. Уточнимо, що бюджетні організації мають пільгу по сплаті податку на землю. Виняток становлять випадки, коли будівлі, споруди або їх частини здаються бюджетними організаціями в оренду - в таких випадках податок на землю під зданими в оренду об'єктами сплачується на загальних підставах.
   
   Лист ДПС України від 15.11.12 р. № 4967/0/51-12/15-3416.

За матеріалами: Баланс

Немає коментарів:

Дописати коментар