Nolix.ru

вівторок, 30 жовтня 2012 р.

Зразок заяви на податкову соціальну пільгу. А також скачати бланк

Колись я писав пост про заяву на застосування податкової соціальної пільги. Тоді це було дуже актуальне питання, оскільки тільки но вступив в силу Податковий кодекс України та багато чого змінилося у податковому законодавстві. Головне, що втратив силу Закон «Про податок на доходи фізичних осіб» №889-IV від 22.05.2003, який до 2011 року регулював питання застосування податкової соціальної пільги. Втратили силу і всі підзаконні акти, що регулювали порядок надання податкової соціальної пільги. Про які саме підзаконні акти йде мова, можна почитати у вищезазначеній статті.
Нагадаємо, що Державна податкова адміністрація України, тимчасово, до затвердження нової форми заяви, дозволила писати заяви на право застосування податкової соціальної пільги у
довільній формі. При чому, за зразок, було дозволено брати форму заяви, що була затверджена Наказом ДПАУ вiд 30.09.2003 № 461. Необхідно було лише поміняти пункти Закону «Про податок на доходи фізичних осіб» на відповідні пункти Податкового кодексу.
З того часу пройшло більше ніж пів року, проте затверджувати форму заяви на податкову соціальну пільгу ніхто не поспішає. У мене, наприклад, виникла підозра, що її зовсім не затвердять. Можливо це так, а можливо скоро платники податків все ж таки дочекаються нової форми. В будь якому разі, поки цього не відбулося, заяву треба складати самостійно.
Багато людей шукають форму заяви для застосування податкової соціальної пільги в інтернеті, а цей блог, для того і існує, щоб люди могли знаходити на ньому потрібну інформацію. Тому викладую зразок заяви на податкову соціальну пільгу. Її можна скачати за цим посиланням.
Що я зробив? Я всього лише видалив у верхній правій частині інформацію, про те, що форма заяви затверджена Наказом ДПАУ №461. Фразу «пункту 6.1 статті 6 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» (далі — Закон).» замінив на відповідний пункт Податкового кодексу, а саме «пункту 169.1 статті 169 Податкового кодексу України №2755-VI від 02.12.2010 (далі — Податковий кодекс)».
Ну і, звичайно, фразу «Мені відомо, що згідно з підпунктом 6.3.1 пункту 6.3 статті 6 Закону податкова соціальна пільга застосовується виключно за одним місцем нарахування (виплати) місячного доходу у вигляді заробітної плати» замінив на «Мені відомо, що згідно з підпунктом 169.2.1 пункту 169.2 статті 169 Податкового кодексу податкова соціальна пільга застосовується виключно за одним місцем нарахування (виплати) місячного доходу у вигляді заробітної плати».
От і все, зразок заяви на застосування податкової соціальної пільги готовий. Скачуємо бланк, друкуємо та застосовуємо у роботі.

Немає коментарів:

Дописати коментар