Nolix.ru

четвер, 28 березня 2013 р.

Зміна адреси: як провести процедуру перереєстрації платником ПДВ?


Перереєстрація платника ПДВ у зв'язку зі зміною місцезнаходження має деякі особливості. До взяття на облік платника податків в податковому органі за новим місцезнаходженням він сплачує податки, збори, подає податкові декларації та виконує
інші обов'язки платника податків за попереднім місцезнаходженням до кінця бюджетного року (п. 8 ст. 45 Бюджетного кодексу; пп. 10.1.4 Порядку обліку платників податків, зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.11 р. № 1588, далі - Порядок № 1588).
   
   Якщо до кінця бюджетного року залишається більше одного місяця після зміни платником податку місцезнаходження, то документи в податковому органі за новим місцезнаходженням повинні бути сформовані протягом 5 днів після закінчення такого року, а якщо менше одного місяця, то перереєстрація платником ПДВ не обов'язкова (пп. 10.1 .5 Порядку № 1588; пп. 4.4.2 Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 07.11.11 р. № 1394). Тоді платник самостійно визначає доцільність проведення процедури перереєстрації та отримання нового свідоцтва про реєстрацію платником ПДВ за старим місцем обліку на короткий термін і при необхідності проводить її в загальному порядку.
   
   Таким чином, у зв'язку зі зміною місцезнаходження та, відповідно, переведенням на обслуговування до іншого податкового органу платник ПДВздійснює перереєстрацію і отримує нове Свідоцтво платника ПДВ у податковому органі за попереднім її місцезнаходженням, а на початку наступного року проходить таку ж процедуру перереєстрації в податковому органі за новим місцезнаходженням. При цьому дата реєстрації та податковий номер платника ПДВ не змінюються.

                                                                                                                      За матеріалами: Баланс

Немає коментарів:

Дописати коментар