Nolix.ru

вівторок, 12 березня 2013 р.

Коли сплатити авансовий внесок під час виплати дивіденідів


Коли сплатити авансовий внесок під час виплати дивіденідів


ДПСУ нагадала, що авансовий внесок під час виплати дивідендів  і прирівняних до них платежів потрібно сплатити до бюджету не пізніше виплати дивідендів. 
У разі якщо в платника відбулося нарахування частини чистого прибутку, а сплата не проводилась у зв’язку з наявністю переплати в особовій картці платника, то сплату авансового внеску за податок на прибуток слідпровести не пізніше граничного терміну сплати частини чистого прибутку, визначеної податковим законодавством для цього платежу. 
Сума дивідендів, із якої має бути сплачено авансовий внесок у звітному (податковому) періоді, відображається в рядку 4 додатка АВ до рядка 20 податкової декларації з податку на прибуток підприємства, форма якої затверджена наказом Мінфіну від 28.09.2011 р. № 1213 (далі — Декларація).
 Сума авансового внеску під час виплати дивідендів у звітному (податковому) періоді, що має бути сплачена за місцезнаходженням юрособи, відображається в рядку 5.1 додатка АВ до Декларації з відповідним перенесенням до рядка 20 Декларації. 
 
Лист ДПСУ від 15.01.2013 р. № 599/6/15-1415

Немає коментарів:

Дописати коментар