Nolix.ru

четвер, 28 лютого 2013 р.

Які документи потрібно подати до АПУ для проходження сертифікації аудиторів


Які документи потрібно подати до АПУ для проходження сертифікації аудиторів


Зміни торкнулись безпосередньо переліку документів, які подає кандидат до Аудиторської палати України (далі — АПУ), для отримання допуску до сертифікації, порядку продовження терміну чинності сертифіката й зупинення чинності сертифіката та його анулювання.
Так, кандидат подає копію диплома, засвідчену нотаріально або за місцем роботи. Однак якщо документ про вищу освіту виданий навчальним закладом іноземної держави, то додатково надаються переклад документа українською мовою, засвідчений нотаріально, та копія довідки про визнання іноземного документа про освіту, виданої МОНмолодьспорту. Водночас кандидат має подати довідку органів внутрішніх справ про відсутність судимості та довідку про відсутність відомостей про особу в Єдиному держреєстрі осіб, які вчинили корупційні правопорушення.
Окрім цього, аудитори, термін чинності сертифіката яких закінчується не раніше 3 і не пізніше 2 місяців (раніше мова йшла про термін не пізніше місяця), до закінчення цього терміну повинні подати до Секретаріату АПУ перелік документів, встановлений п. 10.2 Положення про сертифікацію аудиторів, затвердженого рішенням АПУ від 31.05.2007 р. № 178/6. Проте слід зауважити, що перелік документів доповнено довідкою органів внутрішніх справ про відсутність судимості та довідкою про відсутність відомостей про особу в Єдиному держреєстрі осіб, які вчинили корупційні правопорушення.
Відповідно до змін, анулювання сертифіката здійснюватиметься також у зв’язку із судимістю за вчинення злочину. Слід зауважити, що термін чинності сертифіката аудитора, на якого протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення, за рішенням АПУ зупиняється на строк до року.
 
Рішення АПУ «Про внесення змін до Положення про сертифікацію аудиторів» від 31.01.2013 р. № 264.
Набирає чинності з 01.04.2013 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар